Informatie Kussens op Maat

 

 

Onze maatkussens worden met liefde gemaakt in ons eigen atelier in België.


Er is heel veel mogelijk met onze kussens. Vele verschillende vormen, formaten en kleuren. Maar 1 ding is zeker, de beste kwaliteit is altijd gegarandeerd! Omdat wij daar zo zeker van zijn geven wij je 5 jaar garantie op de kleurechtheid en op de ritsen van de maat kussens!

Onze kussens zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik. Dit komt doordat de stof is behandeld met een speciale coating. Hierdoor krijgt het kussen een water en vuil afstotende werking, wat betekend dat je de kussens met een gerust hart buiten kunt laten liggen!

about
about5 Jaar Garantie
aboutOutdoor
aboutDuurzaam
aboutGemaakt in Belgie
 

 
about

Soorten kussens 


Over het algemeen kun je uit 2 soorten kussens kiezen, een strak kussen of een plof kussen. Dit hangt natuurlijk van je persoonlijke smaak en voorkeur af.

Een strakke vulling heeft een strakke en moderne uitstraling Plofkussens daarin tegen hebben een nonchalante uitstraling en is meer voor een relaxe houding.

De plof kussens zijn goed gevuld en hebben een dikte van ongeveer 15 cm. Kies hier daarom alleen voor als je een zitruimte hebt van minimaal 55 cm.

Daarnaast bieden wij ook verschillende vormen aan, zoals bijvoorbeeld een half- rond stoelkussen. Ben je op zoek naar tips voor het opmeten of diktes die wij aanraden voor de kussens? Klik dan hier.  

 

Plof rug kussen 


Creëer een gezellig uitstraling met losse plofkussens als rugkussens! Plofkussens zorgen voor een nonchalante uitstraling en bovendien zitten de rugkussens heerlijk! Houd er wel rekening mee dat de zitdiepte van je bank of stoel diep genoeg is voor plofkussens. De plofkussens worden namelijk goed gevuld en daardoor ga je wat meer naar voren zitten. Heb je bijvoorbeeld maar 40cm zitruimte, dan kun je beter voor een recht kussen kiezen als rugkussen. 

about

 

Recht Kussen 


Een recht kussen is een veelzijdig kussen. Het kan voor zowel zitkussens als rugkussens gebruikt worden. Lekker dik tussen de 8 - 15 cm als loungekussen op de loungeset. Of dun tussen de 3 en 6 cm als stoelkussen of kussen op de eetbank. Als rugkussen kun je natuurlijk ook alle kanten ermee uit, wil je 1 lang kussen voor een minimalistische uitstraling? Dat kan! Denk er wel over na dat je de kussens ook nog moet kunnen opbergen ;-) Met kleinere rugkussens creëer je snel een andere sfeer, die ook modern en stijlvol is. 

about

 

Hoek kussen 


Een hoek kussen is ideaal als rugkussen voor banken met een schuine rugleuning. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar kussens voor in je ( zelfgemaakte ) hoekbank van steigerhout of douglashout en heb je een schuine rugleuning? Dan is het hoekkussen een uitkomst. Dit kussen heeft 1 schuine zijde, door 2 kussens tegen elkaar te plaasten komen er een mooie afgesloten hoek. Houd er wel rekening mee om de dikte van het ene kussen af te trekken van het andere kussen. Dit kun je ook op dezelfde manier doen met het zitvlak van een hoekbank als zitkussen. Het kussen is namelijk zowel geschikt als rug en zitkussen. 

about

 

Dubbel hoek kussen 


Een hoek kussen met een dubbel hoek kan zowel als zitkussen als rugkussen gebruikt worden. Dit is het klassieke vensterbank kussen. Een versterbank bankje is bij jong en oud een succes! Ook past dit kussen perfect als rugkussen in het middendeel van een U-Hoekbank. De hoeken van dit kussen zijn beiden gelijk aan elkaar.

about

 

Plof zitkussen 


Plof zitkussens zijn comfortabele, dikke zitkussens, gevuld met vlokken. O.a. bekend als palletkussens. Deze kussens zorgen snel voor een trendy uitstraling en staan geweldig op een minimalistische loungebank zonder armleuningen. Houd er rekening mee dat het kussen niet exact overal dezelfde hoogte heeft. Door de vlokvulling zak je in het kussen, kies niet voor deze kussens als je al een bank hebt met een hoge zithoogte. 

about

 

Schuine rug kussen 


Heb jij een bank met een rechte rugleuning en wil je graag een strak kussen? Dan is dit kussen de uitkomst! Dit kussen loopt namelijk schuin af waardoor je toch een schuine rugleuning krijgt. Deze kussen zorgen voor een minimalistische en moderne uistraling. Maak deze kussens niet te lang, wij adviseren niet langer te gaan dan 120cm. 

about

 

Half rond kussen 


Half rond kussens staat ook wel bekend als stoelkussen. Geen stoel is te gek, kuipstoelen, tuinstoelen, eetkamerstoelen, wij maken het op maat. Al onze tuinstoelkussens worden gemaakt met een rits waardoor de hoes afneembaar is en wasbaar in de wasmachine. Voor tuinstoelkussens is dat extra handig ;-) 

about

 

Rond Kussen 


Ronde kussens zorgen voor een creatieve en speelse uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een rond zitkussen in plaats van een rechthoekig kussen voor een eigen twist. Ronde kussens bieden ook hun uitkomst voor ronde wickerloungestoelen en ronde wickerligbedden. 

about



about
about
 

about
about